Sirup z čerstvých jablek a hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Kyselina citrónová
  • 1 kg Jablka
  • 1 kg Hrušky
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 174 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 174 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 11000 mg
  • Vitamín A 11000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady.

  • 2

    Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti.

Komentáře k receptu