Kysané zelí s bramborem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 9 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 681.7 mg
- Vláknina 11839.6 mg
- Vitamín A 11839.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody.
-
3
Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku.
-
4
Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.