Kysané zelí s bramborem a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 1 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 681.7 mg
  • Vláknina 11839.6 mg
  • Vitamín A 11839.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu větší bramboru omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očistíme česnek, který později utřeme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Kysané zelí dáme do hrnce, přilijeme studenou vodu, přidáme sůl, kmín, nové koření a pro zjemnění chuti nastrouhaný brambor. Pod poklicí vaříme přibližně 15 minut. Uvařené zelí scedíme z přebytečné vody.

  • 3

    Mezitím špek nakrájíme na malé kostičky, které vysmažíme dozlatova. Škvarky vyjmeme z tuku, na který dáme pokrájenou cibuli, zpěníme ji dorůžova, přimícháme 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku.

  • 4

    Poté cibulovou jíšku zamícháme do zelí, které dochutíme cukrem a česnekem. Promícháme, a společně dusíme pod poklicí asi 5 minut. Těsně před podáváním zelí dochutíme česnekem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu