Sýrové dukátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 60 g Tuk
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 120 g Strouhanka
  • 2 g Kmín drcený
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Sýr Čedar
  • 25 g Petržel kudrnka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 210.8 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 2847.9 mg
  • Vitamín A 2847.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílý chléb natrháme nebo nakrájíme na velmi drobné nudličky, sýr nastrouháme najemno, promícháme, přidáme žloutky, máslo, mletou papriku, mletý pepř, špetku cayenského pepře, drcený kmín a vypracujeme těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé placičky velikosti mince, namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na tuku dozlatova.

  • 3

    Dukátky upravíme na servírovací mísu, ozdobíme snítkami petrželky a podáváme.

Komentáře k receptu