Špenátové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olej stolní
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 215.8 mg
  • Draslík 793.9 mg
  • Vláknina 6461 mg
  • Vitamín A 6461 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme, uvaříme a necháme okapat. Potom jej usekáme.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky, přidáme špenát, přilijeme mléko, osolíme a postupně přisypáváme polohrubou mouku, až je těsto řídké jako na lívance.

  • 3

    Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků a popřípadě ještě trochu mouky. Pečeme tenké lívance.

  • 4

    Podáváme k minutkám nebo k pečeni.

Komentáře k receptu