Kompotované švestky s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Med včelí
  • 3 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.7 mg
  • Vláknina 5866.7 mg
  • Vitamín A 5866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, ale tvrdší švestky důkladně omyjeme, otrháme stopky a nasypeme do mísy. Med rozmícháme ve vodě, povaříme a vroucím nálevem zalijeme ovoce. Odložíme a necháme stát 24 hodin.

  • 2

    Poté scedíme, roztok znovu povaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme medovým nálevem a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu