Kompotované švestky ochucené skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 291.1 mg
- Vláknina 11746.7 mg
- Vitamín A 11746.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a propícháme. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici, přivedeme k varu, vložíme švestky a povaříme cca 10 minut.
-
2
Ovoce i s nálevem rozdělíme do sklenic a uzavřeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20-30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.