Švestky sterilované ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 69 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 235.5 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdé švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a celé i s peckami je rozdělíme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut.
-
2
Po vychladutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.