Víno z čerstvých šípků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 203 g
- Tuky 1 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 203 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé šípky očistíme, důkladně omyjeme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, přidáme kyselinu citronovou a ještě vlažným nálevem zalijeme šípky. Sklenici převážeme celofánem, uděláme do něj několik dírek a na teplém místě necháme kvasit.
-
2
Po vykvašení stáčíme víno gumovou hadičkou do demižonu. Necháme stát, dokud se nevyčistí a neusadí kal. Poté stočíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a chladném místě.