Marmeláda z šípků s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 950 mg
- Vitamín A 950 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé šípky přebereme, očistíme, rozkrojíme a odstraníme jadýrka. Důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka povaříme. Mezitím omyjeme jablka, rozkrojíme na čtvrtinyk, odstraníme jadřince a podusíme doměkka. Poté společně se šípky prolisujeme.
-
2
Přsypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Po částech vaříme za stálého míchání až do zhoustutí. Džem ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.