Prachatická kudlaná polévka s hnědými hříbky
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Hříbky čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 4 ks Vejce slepičí
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 dl Smetana zakysaná15%
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 850.6 mg
- Vláknina 7165.5 mg
- Vitamín A 7165.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky. Hříbky s hnědou hlavičkou (suchohřib hnědý) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Brambory a hříbky vložíme do hrnce, zalijeme je 1 litrem hovězího vývaru, přidáme sůl, kmín, celý pepř a vaříme 15-17 minut doměkka. Ve smetaně rozkvedláme dohladka hrubou mouku, kterou zamícháme a povaříme 4-5 minut. Polévku dochutíme octem, přidáme kopr a podáváme. Do každé porce položíme teplé vajíčko uvařené na hniličku a oloupané.