Bramboračka s podmáslím a ztracenými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 3 krajíc Chléb konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 517.6 mg
  • Vláknina 5383.1 mg
  • Vitamín A 5383.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi chleba nasucho osmažíme dozlatova. Kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

  • 2

    Oloupeme, omyjeme a na kostky pokrájíme brambory. Dáme je do vody se solí a kmínem. Vaříme je přibližně 15-17 minut. Mezitím si v pánvi na 1 lžíci másla usmažíme z hladké mouky světlou jíšku. Když jsou brambory téměř měkké, jíšku přimícháme a vaříme 2-3 minuty. Když je jíška rozvařená, přimícháme vyšlehané podmáslí. Pomalu vaříme další 2-3 minuty.

  • 3

    Do polévky opatrně rozklepneme postupně 4 vejce a vaříme je 4 minuty. Bílek bude uvařený, ale žloutek uvnitř zůstane tekutý. Nakonec opatrně přimícháme 1.5 lžíce másla, pokrájený kopr, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Na talíře rozdělíme osmažené kostičky chleba, zalijeme je polévkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu