Bezlepkový chléb z domácí pekárny
Suroviny
- 20 g Droždí sušené
- 200 g Mouka pohanková
- 200 g Směs na chléb v prášku
- 250 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Burisony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 13 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 145.1 mg
- Vláknina 3811 mg
- Vitamín A 3811 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečicí nádoby domácí pekárny nejprve nalijeme všechny tekuté přísady - mléko, olej a vejce. Na tekuté suroviny nasypeme sypké přísady - bezlepkovou mouku, burisony, slunečnicová semínka, kmín, cukr a směs ochutíme solí. Úplně nakonec připravované těsto
-
2
zasypeme sušeným droždím. Pekárnu nastavíme na rychlý program - Glutein frei a zapneme. Jakmile se suroviny spojí v těsto, pekárnu otevřeme a stěrkou setřeme zbytky surovin do těsta. Pečeme podle programu pekárny.
-
3
Servírujeme vychladlé jako klasický chléb.