Sirup z černého rybízu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 3 l Rybíz černý
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 271.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odložíme a necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

  • 2

    Přidáme cukr, rozmícháme, přivedeme rychle k varu, pěnu utvořenou na povrchu sebereme a ihned odstavíme. Rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu