Šneci plnění nádivkou
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Petržel - nať
- 500 g Kuřecí srdíčka
- 50 g Česnek medvědí
- 50 g Česnek medvědí
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 50 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Šalotka
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Polévkové koření
- 1 špetka Polévkové koření
- 1 špetka Muškátový květ
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb toastový
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1081 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 74 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 496.6 mg
- Draslík 1102 mg
- Vláknina 16929.6 mg
- Vitamín A 16929.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a přidáme do vody. Do vody přisypeme i nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Srdíčka vaříme, dokud nejsou úplně měkká, tedy asi 30 minut.
-
2
V době, kdy se vaří srdíčka, si přichystáme česnekové máslo. Česnek utřeme se změklým máslem. Přidáme špetku soli a jemně nasekanou šalotku. Zasypeme špetkou polévkového koření a opepříme.
-
3
Připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, posypeme polévkovým kořením, muškátovým květem a nasekaným medvědím česnekem. Posolíme a přidáme jemně posekanou petrželovou nať. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi k rohlíkům, bílky zatím odložíme stranou. Vlijeme bílé víno. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Nakonec k nádivce přidáme ještě smetanu a znovu promícháme.
-
4
Počkáme, až z uvařených kuřecích srdíček okape voda. Připravíme si omyté šnečí ulity a naplníme je. Pokud nemáme ulity, můžeme použít maličké misky na gratinování. Do každé dáme kousek česnekového másla, potom vařené kuřecí srdíčko, opět česnekové máslo a ulitu uzavřeme nádivkou. Pekáč vysypeme solí a klademe na něj ulity tak, aby všechny uzavřené otvory směřovaly nahoru. Máslo z nich tak nevyteče a naopak se dobře zapečou. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Pekáč s ulitami pečeme 15 minut.
-
5
Mezitím si v toustovači opečeme toastový chléb. Šneky servírujeme s toastem na lůžku ze salátu.