Kuřecí stehna v trojobalu s letním salátem
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Pažitka
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Brambory
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 37 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 1672.5 mg
- Vláknina 15637.2 mg
- Vitamín A 15637.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna očistíme a částečně vykostíme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Osmažíme asi 3 minuty z každé strany. Předehřejeme troubu na 80 °C. Osmažená stehna dáme na plech a potom dopékáme v troubě při 80 °C po dobu 10 minut.
-
2
Přichystáme cibuli. Do vařící a osolené vody přilijeme ocet, opepříme a přidáme ještě cukr. Počkáme, dokud nepřejde varem, pak přidáme na pokrájenou bílou cibuli a nasekanou petrželku a necháme znovu přejít varem. Odložíme z plotny.
-
3
Připravíme ještě přílohu. V osolené vodě uvaříme doměkka brambory. Teplé je pokrájíme na kostičky a přidáme na jemno nasekanou pažitku, přilijeme slunečnicový olej a přidáme spařenou cibuli i s lákem a petrželku. Promícháme a servírujeme s obalovanými stehny.