Vepřová panenka s cibulovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Zázvor celý
  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Bílá cibulka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 74.4 mg
  • Draslík 2111.5 mg
  • Vláknina 24120.5 mg
  • Vitamín A 24120.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Pokrájíme na měsíčky a rozložíme na plech. Osolíme, zasypeme sladkou paprikou. Bílou část jarních cibulek nasekáme nadrobno a zasypeme jí brambory. Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vložíme dovnitř. Necháme 15 minut zapéct, během této doby brambory alespoň jednou promícháme.

  • 2

    Maso z vepřové panenky nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a pocukrujeme. Zasypeme pálivou paprikou a hladkou moukou. Lehce mícháme.

  • 3

    Na drobné nudličky rozkrájíme oškrábanou mrkev. Jarní cibulku pokrájíme na kousky. Přichystáme pánev, ve které rozpálíme olej a vsypeme na něj nudličky mrkve a nasekanou jarní cibulku. Restujeme. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, zázvor nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do pánve a vmícháme ještě med. Promícháme a odstavíme z plotny.

  • 4

    Na další pánvi rozehřejeme olej. Cibuli překrojíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé lodičky. Maso z panenky orestujeme, ale jenom na povrchu, uvnitř by maso mělo zůstat růžové. Kousky masa smícháme s již připravenou přílohou ze zeleniny. K omastku vlijeme vývar, povaříme a přidáme ke šťávě ještě zázvor. Šťávu přidáme k masu a zelenině. orestujeme lodičky cibule a zbytek zázvoru a nasekanou petrželku. Přidáme vše k zeleninové směsi s masem.

  • 5

    Nachystáme cibulový salát. Na kolečka rozkrájíme červenou cibuli a vhodíme do cedníku. S ním cibuli vložíme do vařící osolené a octem okyselené vody. Vodu scedíme a počkáme až cibule vychladne. Když je ještě vlažná, přidáme k ní na kolečka pokrájenou bílou cibuli. Přisypeme nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku cukru a octa. Promícháme a servírujeme k panence s opečenými brambory.

Komentáře k receptu