Srnčí směs na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Játra srnčí
  • 200 g Srnčí maso
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Víno červené
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Srnčí kotlety
  • 2 ks Srnčí ledviny
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 476.1 mg
  • Vláknina 739.8 mg
  • Vitamín A 739.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Medailonky ovážeme slaninou a připevníme jehlami.

  • 2

    Lžíci oleje rozpálíme a šalotku na něm zpěníme, podlijeme červeným vínem, osolíme a opepříme a necháme odpařit tekutiny. Poté necháme vychladnout a smícháme s máslem, opepříme.

  • 3

    Zdobícím sáčkem nastříkáme ze směsi ozdobné růžičky na talíře a dáme do chladničky.

  • 4

    Veškeré maso osolílme a opepříme a grilujeme na grilovací pánvi s rozpáleným olejem.

  • 5

    Servírujeme na talířích s šalotkovým máslem.

Komentáře k receptu