Jahodovo rybízový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 215 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jahody očistíme, propláchneme studenou vodou, zasypeme polovinou množství cukru a odložíme do druhého dne. Rybíz otrháme, přebereme a prolisujeme.
-
2
Z jahod slijeme šťávu, smícháme s rybízovou kaší a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme zbylý cukr a znovu společně provaříme. Nakonec přidáme jahody a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
3
Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.