Smažený hermelín se šunkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Olej slunečnicový
  • 300 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 g Šunka dušená
  • 80 g Omáčka tatarská
  • 4 g Sůl
  • 10 g Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 151.8 mg
  • Draslík 347.5 mg
  • Vláknina 5890 mg
  • Vitamín A 5890 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelín nakrájíme na silnější plátky, šunku na tenké plátky, plátky hermelínu zabalíme vždy do jednoho plátku šunky. Můžeme také hermelín nechat vcelku, podélně ho rozkrojit a mezi dvě půlky vložit plátek šunky.

  • 2

    Do misky nalijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme vejce, osolíme, přikápneme olej, pivo a důkladně promícháme. Zabalený hermelín namočíme v tomto těstíčku a smažíme v rozpáleném másle dozlatova.

  • 3

    Hermelín upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu