Kvašený ostružinový sirup

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Ostružiny
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218 mg
  • Vláknina 14133.3 mg
  • Vitamín A 14133.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme, rozmačkáme a vložíme do větší sklenice. Při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit. Mezitím několikrát promícháme.

  • 2

    Poté ovoce prolisujeme a směs necháme stát, až se usadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou získané šťávy a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlijeme zbylou šťávu, přisypeme kyselinu citronovou a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme, odstavíme a znovu přecedíme přes plátno.

  • 3

    Sirup rozdělíme do ohřátých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu