Mozeček z květáku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Květák
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Česnek sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 736 mg
  • Draslík 1951.7 mg
  • Vláknina 22612 mg
  • Vitamín A 22612 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 287.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme osolenou vodu a přidáme do ní cukr. Vložíme do ní na růžičky rozebraný květák. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom si přichystáme pánev, na které rozpálíme olej. Vsypeme na ni uvařený květák a přidáme k němu sušený česnek a lžičku kari koření. Pak do něj rozklepneme vejce, zamícháme a usmažíme. Hotový pokrm sypeme najemno posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu