Šumavský úkrop
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 10 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 13.2 mg
- Draslík 118.3 mg
- Vláknina 888 mg
- Vitamín A 888 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek očistíme a utřeme se solí. Omyjeme pažitku s petrželkou a kerblíkem. Vodu z bylinek setřepeme a drobně je nakrájíme. Plátky chleba opečeme v topinkovači.
-
2
Česnek a bylinky rozdělíme do talířů. Do každého talíře dáme lžičku másla a hned česnek přelijeme vroucí vodou, ve které jsme vařili asi 5-7 minut kmín. Ke každé porci podáváme chlebovou topinku, kterou si každý do polévky naláme sám. Úkrop podáváme horký.