Pečení hadi z Římova
Suroviny
- 100 g Med včelí
- 750 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Ořechy vlašské
- 500 g Cukr moučkový
- 10 g Hera
- 250 g Mandle loupané
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr skořicový
- 2 špetka Amonium
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 0.5 polévková lžíce Hřebíček
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1465 kcal
- Sacharidy 207 g
- Tuky 59 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 253.2 mg
- Vláknina 14684 mg
- Vitamín A 14684 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet.
-
2
Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut.
-
3
Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé.