Bramborová polévka s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.6 g Majoránka
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 0.6 g Kmín celý
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 20 g Celer bulvový
  • 30 g Tuk
  • 200 g Brambory
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 309.5 mg
  • Vláknina 6648 mg
  • Vitamín A 6648 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku.

  • 2

    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažnou vodou (nebo vývarem), uvedeme do varu a nejméně 10 minut pozvolna vaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky nebo na nudličky, nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme do změknutí zeleniny.

  • 4

    Když se polévka začne vařit, přidáme předem namočené houby.

  • 5

    Ke konci varu do polévky přidáme kmín, majoránku a prolisovaný česnek. Už jen krátce prohřejeme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu