Nadívaný králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 153.6 mg
  • Draslík 887.5 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, vykostíme a maso nakrájíme na menší kousky. Osolíme a podusíme na tuku s kouskem slaniny a nakrájenou cibulí.

  • 2

    Připravíme si nádivku - utřeme vejce s máslem a houskami namočenými v mléce. Přidáme nakrájenou petrželku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a když máme maso napůl udušené, tak nádivku navrstvíme na povrch.

  • 3

    Pokopeme tukem a dáme zapéct do trouby dočervena.

  • 5

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu