Králík pečený na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 124.2 mg
  • Draslík 854.4 mg
  • Vláknina 6536.2 mg
  • Vitamín A 6536.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list.

  • 2

    Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou.

  • 3

    Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit.

  • 4

    Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme.

  • 5

    K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát.

Komentáře k receptu