Králík pečený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 124.2 mg
- Draslík 854.4 mg
- Vláknina 6536.2 mg
- Vitamín A 6536.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme si nadrobno slaninu a cibuli, osmahneme dozlatova a přidáme několik kuliček nového koření a pepře, bobkový list.
-
2
Vložíme králíka, osolíme a lehce podlijeme teplou vodou. Dáme do předehřáté trouby, maso v průběhu pečení obracíme a přeléváme šťávou.
-
3
Po změknutí jej vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí přidáme teplou vodu. Rozšleháme a necháme provařit.
-
4
Šťávu přecedíme na naporcované maso a v troubě ohřejeme.
-
5
K příloze podáváme dušenou rýži a zeleninový salát.