Pečená husa s vínovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Husí maso pečené
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1198 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 175.8 mg
  • Draslík 895.5 mg
  • Vláknina 1373.3 mg
  • Vitamín A 1373.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme šalotky a velmi drobně je pokrájíme. V pánvi si na 2 lžicích másla usmažíme z hladké mouku tmavou jíšku. V hlubším pekáčku si rozpálíme husí sádlo, na kterém osmažíme dozlatova pokrájenou šalotku. Přimícháme k ní tymián, bobkový list a celý pepř. Za stálého míchání přilijeme 2-3 lžíce šťávu z pečené husy (pokud máme) a vývar. Promícháme a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Potom přimícháme tmavou jíšku a 1 dl bílého vína. Omáčku, pokud je velmi hustá, můžeme zředit vývarem. Dochutíme ji solí, vložíme do ní porce pečené husy, dusíme pod pokličkou při mírné teplotě dalších 5-7 minut.

Komentáře k receptu