Pečená husa s vínovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1198 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 89 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 175.8 mg
- Draslík 895.5 mg
- Vláknina 1373.3 mg
- Vitamín A 1373.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme šalotky a velmi drobně je pokrájíme. V pánvi si na 2 lžicích másla usmažíme z hladké mouku tmavou jíšku. V hlubším pekáčku si rozpálíme husí sádlo, na kterém osmažíme dozlatova pokrájenou šalotku. Přimícháme k ní tymián, bobkový list a celý pepř. Za stálého míchání přilijeme 2-3 lžíce šťávu z pečené husy (pokud máme) a vývar. Promícháme a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Potom přimícháme tmavou jíšku a 1 dl bílého vína. Omáčku, pokud je velmi hustá, můžeme zředit vývarem. Dochutíme ji solí, vložíme do ní porce pečené husy, dusíme pod pokličkou při mírné teplotě dalších 5-7 minut.