Králík po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 30 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 145.7 mg
  • Draslík 757.1 mg
  • Vláknina 3433.3 mg
  • Vitamín A 3433.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka rozporcujeme, osolíme a posypeme zázvorem. Cibuli nakrájíme na plátky.

  • 2

    Králíka lehce opečeme na oleji s cibulí.

  • 3

    Vše zaprášíme moukou, osmahneme, zamícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Před koncem přilijeme smetanu, ochutíme citronovou šťávou a necháme krátce povařit.

  • 4

    Spaříme si mandle ve vařící vodě a oloupeme. Nakrájíme na nudličky, osmahneme na másle a při podávání posypeme králíka mandlemi.

  • 5

    Chutnou přílohou je rozinková rýže.

Komentáře k receptu