Vepřová žebírka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 43 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 404.3 mg
- Vláknina 1667.2 mg
- Vitamín A 1667.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni omyjeme, zbavíme části kostí a nasekáme z ní žebírka. Lehce je naklepeme, okraje nařízneme a maso osolíme a okořeníme.
-
2
Žebírka opékáme v horkém tuku po obou stranách dozlatova. Spolu s žebírky opékáme omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka.
-
3
Opečená jablka vyjmeme, žebírka podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
4
Měkká žebírka vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmažíme dozlatova. Potom zalijeme vodou a povaříme.
-
5
Nakonec žebírka vložíme do šťávy, podle chuti dosolíme a provaříme.
-
6
Jablka vkládáme do šťávy až při podávání.