Těstoviny rotelle se sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 160 g Těstoviny rotelle
  • 200 g Mozzarella
  • 120 g Rajčata
  • 20 g Máta
  • 24 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.6 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 135 mg
  • Vláknina 4782.7 mg
  • Vitamín A 4782.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny rotelle uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu na balíčku. Uvařené scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a sýr pecorino jemně nastrouháme.

  • 3

    Do pánve dáme olej, rozehřejeme, přidáme rajčata, které orestujeme. Zalijeme je smetanou a za občasného míchání povaříme do zhoustnutí smetany. Do smetany přimícháme nakrájenou mozzarellu, zamícháme a vmícháme okapané těstoviny. Jídlo podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem. Všechny suroviny promícháme a odstavíme z ohně.

  • 4

    Hotové těstoviny rozdělíme na jednotlivé porce, které posypeme nastrouhaným sýrem pecorinem. Talíře ozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu