Jablkový salát s dýní a hruškami
Suroviny
- 700 g Dýně
- 50 g Ořechy vlašské
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 ks Jablka
- 2 ks Hrušky
- 2 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sirup malinový
- 3 polévková lžíce Ořechový olej
- 1 polévková lžíce Meduňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 850.7 mg
- Vláknina 12159.3 mg
- Vitamín A 12159.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oranžovou dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a vnitřní vlákna. Oloupeme ji a nahrubo nastrouháme.
-
2
Jablka s hruškami omyjeme, osušíme, rozkrájíme, zbavíme jadřinců a též je nahrubo nastrouháme. Přidáme je do mísy k dýni, přidáme jablečný ocet, citrónovou šťávu, malinový sirup, špetku soli, cukr, mletý zázvor, ořechový olej a citrónový pepř. Zlehka promícháme. Přimícháme poloviny vlašských ořechů a necháme odležet minimálně 15 minut.
-
3
Omyjeme meduňku. Salát podáváme ozdobený meduňkovými lístky.