Daňčí plněné kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Dančí maso
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Hořčice
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Sýr balkánský
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory vařené
  • 18.78 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 2009 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 209.3 mg
  • Draslík 1059.3 mg
  • Vláknina 5698.3 mg
  • Vitamín A 5698.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety z daňka naklepeme, podélně nařízneme - ale nedořízneme - aby vznikla jakási kapsa. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a odložíme zatím stranou. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, bílou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno, zelenou část posekáme. Drobnou cibulku osmahneme na kousku másla, necháme vychladnout. Do misky nasypeme osmahnutou cibulku, přidáme kostičky slaniny, zelenou cibulku a do misky rozdrobíme Nivu s balkánským sýrem. Promícháme, směsí naplníme kotlety. Okraje zpevníme párátky nebo sešijeme, kotlety položíme do pánve na rozpálený olej, zvolna smažíme z obou stran do měkka. V létě kotlety můžeme grilovat i venku.

  • 2

    Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bramborem na různé způsoby.

Komentáře k receptu