Srnčí játra v palačinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra srnčí
  • 60 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Rajčata
  • 80 g Paprika zelená
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 30 g Olej rostlinný
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 304.2 mg
  • Draslík 248.6 mg
  • Vláknina 6935 mg
  • Vitamín A 6935 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.

  • 3

    Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu