Srnčí játra v palačinkách
Suroviny
- 500 g Játra srnčí
- 60 g Cibule
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 10 g Paprika mletá sladká
- 100 g Rajčata
- 80 g Paprika zelená
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 2 g Máslo čerstvé
- 30 g Olej rostlinný
- 5 ml Omáčka sójová
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 62 g
- Sodík 997 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 304.2 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 6935 mg
- Vitamín A 6935 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí játra odblaníme, očistíme a nakrájíme na kostky, olupanou cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na tenké proužky, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, přidáme játra a orestujeme. Zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, papriky a dusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec osolíme, opepříme a odstavíme.
-
3
Do mísy nalijeme mléko, přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme palačinkové těsto. V pánvi na másle usmažíme z těsta palačinky, na které rovnoměrně rozložíme játrovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme.
-
4
Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.