Jednohubky s tuřínem a vejcem
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 5 ks Ředkvička
- 1 ks Tuřín
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurka salátová
- 4 dl Voda pitná
- 4 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 3 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 414.9 mg
- Vláknina 5272.7 mg
- Vitamín A 5272.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.
-
3
Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.