Jednohubky s tuřínem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 60 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 ks Tuřín
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 414.9 mg
  • Vláknina 5272.7 mg
  • Vitamín A 5272.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku dáme vařit 4 dl vody s 0.5 lžičkou soli, 0.5 lžičkou cukru a 1 lžičkou citronové šťávy. Oloupeme a omyjeme malý tuřín, který pokrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm) a dáme je vroucí vody. Vaříme 4-5 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V druhém rendlíku s 4 dl vody uvaříme natvrdo 2 vejce, vaříme je 10 minut. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Omyjeme a osušíme salátovou okurku (hadovku), ředkvičky a cherry rajčata. Okurku a ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata rozkrájíme na poloviny.

  • 3

    Jednohubky poskládáme takto: naspod dáme plátek okurky + plátek vajíčka + plátek ředkvičky + tuřín + rajče. Rajče položíme rozkrojenou stranou navrch. Do každé poloviny rajčete dáme půl lžičky hrubozrnné hořčice, ochutíme pepřem, solí, propíchneme párátky a jednohubky upravíme na mísu.

Komentáře k receptu