Divoká kachna se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 150 g Cibule
- 50 g Jablka
- 40 g Kompot brusinkový
- 120 g Máslo čerstvé
- 80 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín celý
- 300 g Zelenina kořenová
- 2 g Nové koření celé
- 5 g Citronová kůra
- 1200 g Kachna divoká
- 80 ml Víno červené
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1407 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 191.2 mg
- Draslík 1305.5 mg
- Vláknina 7769 mg
- Vitamín A 7769 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou divokou kachnu nasolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme a také nastrouháme nahrubo. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, jablka, zeleninu, slaninu a osmažíme dorůžova. Přiložíme kachnu, okmínujeme, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou kůrou, mletým pepřem, celým novým kořením, pekáč vložíme do trouby a za občasného podlévání a polévání vypečeným tukem pečeme doměkka.
-
2
Kachnu vyjmeme, naporcujeme, rozdělíme na talíře, výpek se zeleninou v pekáči rozmixujeme dohladka, přilijeme víno, přisypeme scezené brusinky, provaříme a odstavíme. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.