Bažant se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 600 g Bramborová kaše
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 1 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 4 g Jalovec
  • 3 g Pepř černý celý
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 187.7 mg
  • Draslík 853.2 mg
  • Vláknina 3692 mg
  • Vitamín A 3692 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a porce bažanta jimi prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, nasypeme do pekáčku, přiložíme porce bažanta, přidáme kousek másla, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, tymiánem a osolíme. Podlijeme trochou vody a pekáček vložíme do trouby péct. Během pečení podléváme po troškách vodou.

  • 2

    Upečené porce bažanta rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu