Kančí pečeně přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kančí kýta
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 200 g Slanina vepřová
  • 2 g Nové koření celé
  • 1 g Bobkový list
  • 3 g Jalovec
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Brambory vařené
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1298 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 417.1 mg
  • Vláknina 4513.3 mg
  • Vitamín A 4513.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na tenké plátky, česnek prolisujeme. Do pekáčku vlijeme rozehřáté sádlo, dno vysteleme plátky slaniny, posypeme česnekem, na něj vyskládáme plátky masa, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, jalovcem, bobkovým listem. Podlijeme troškou vody, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme téměř do měkka. Pekáček odkryjeme, podle potřeby podlijeme, dopečeme odkryté. Podléváme minimálně, aby v pekáčku zůstala jen přírodní vypečená šťáva.

  • 2

    Plátky masa upravíme na talíře a podáváme s vařeným bramborem nebo s chlebem.

Komentáře k receptu