Pečená hlavatka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 1000 g Hlavatka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 116.9 mg
  • Vláknina 110 mg
  • Vitamín A 110 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlavatku bez ploutví a hlavy osušíme, mírně osolíme a uvnitř i na povrchu potřeme máslem smíchaným se sardelovou pastou.

  • 2

    Rybu vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání rozmíchanou zakysanou smetanou doměkka.

  • 3

    Před podáváním hlavatku naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu