Srnčí kýta s mrkví a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 250 g Celer bulvový
  • 160 g Cibule
  • 480 g Knedlík kynutý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1000 g Srnčí kýta
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Jíška hotová světlá
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 770 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 979 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 205.9 mg
  • Vláknina 6559.7 mg
  • Vitamín A 6559.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo.

  • 2

    Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu.

  • 4

    Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve.

Komentáře k receptu