Srnčí ragú s povidly
Suroviny
- 80 g Cibule
- 600 g Knedlík kynutý
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Povidla švestková
- 1000 g Srnčí kýta
- 10 g Sůl
- 20 g Cukr krupice
- 40 g Sádlo škvařené
- 250 g Zelenina kořenová
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Jalovec
- 2 g Pepř černý celý
- 160 g Perník
- 250 ml Víno červené
- 3 ml Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 21 g
- Sodík 741 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 34.5 mg
- Draslík 83.2 mg
- Vláknina 5128 mg
- Vitamín A 5128 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
-
3
Podáváme s houskovým knedlíkem.