Roštěnky vídeňské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 697 mg
  • Vláknina 2491.3 mg
  • Vitamín A 2491.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme na více místech a opět shrneme do původního tvaru, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Sádlo rozehřejeme na pánvi a roštěnky z každé strany opečeme cca 3 minuty. Poté je přendáme na teplou mísu, sádlo slijeme,přidáme máslo, špetku mouky, osmahneme a přidáme cca 3 lžíce vývaru. Necháme přejít varem.

  • 3

    Hotovou šťávou přelijeme roštěnky na horké míse, obložíme zeleninou nebo listy salátu a na každou roštěnku dáme kroužky cibule osmažené na zbytku sádla.

Komentáře k receptu