Zbojnický řízek z mletého masa
Suroviny
- 25 g Křen
- 100 g Veka
- 50 g Paprika sterilovaná
- 350 g Vepřové maso mleté
- 250 g Majonéza
- 350 g Hovězí maso mleté
- 3 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.07 dl Olej olivový
- 0.5 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 74 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 664.5 mg
- Vláknina 1207.7 mg
- Vitamín A 1207.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno.
-
2
Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran.
-
4
V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet.
-
5
Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.