Kmínová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Kmínka - Akvavit
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 97.1 mg
  • Vláknina 50.3 mg
  • Vitamín A 50.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme vejce, žloutky, kmínku a 3 lžíce hovězího vývaru a v horké vodní lázni šleháme až vznikne krém.

  • 2

    Poté přidáme zbylý vývar a smetanu a šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem.

  • 3

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména k candátovi.

Komentáře k receptu