Srnčí karbanátky zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 250 g Chléb konzumní
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 500 g Srnčí maso
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 756 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 840 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 573.5 mg
  • Draslík 518.6 mg
  • Vláknina 5008 mg
  • Vitamín A 5008 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, mouku a vypracujeme těsto. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme na jemno.

  • 2

    Plech pomažeme sádlem, z těsta vytvarujeme menší placičky, vyskládáme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Po dvaceti minutách placky obrátíme a pečeme dalších dvacet minut. Nyní karbanátky posypeme zeleninou, cibulí, zasypeme sýrem a dopečeme.

  • 3

    Hotové karbanátky rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu