Srnčí sekaná s bůčkem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 40 g Hořčice
- 400 g Chléb konzumní
- 200 g Ledviny - průměr
- 100 g Slanina vepřová
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 40 g Sádlo škvařené
- 200 g Strouhanka
- 500 g Vepřový bok
- 500 g Srnčí maso
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1086 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 345.9 mg
- Draslík 431.9 mg
- Vláknina 1961.3 mg
- Vitamín A 1961.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
-
3
Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.