Srnčí sekaná s bůčkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 40 g Hořčice
  • 400 g Chléb konzumní
  • 200 g Ledviny - průměr
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 500 g Vepřový bok
  • 500 g Srnčí maso
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 345.9 mg
  • Draslík 431.9 mg
  • Vláknina 1961.3 mg
  • Vitamín A 1961.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.

  • 3

    Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu