Vepřová plec dušená s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 39 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 133.1 mg
- Draslík 743.4 mg
- Vláknina 3418.3 mg
- Vitamín A 3418.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek i se zelenou částí nakrájíme na kolečka, v sítu ho dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme přejít varem.
-
2
Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme.
-
3
V zapékací míse rozpálíme olej a na něm kostky masa zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme šalvěj a tymián, přilijeme část vína, promícháme a přibližně 30 minut dusíme pod pokličkou. Když se tekutina vydusí, přidáme nakrájený pórek a česnek.
-
4
Mísu s masem a zeleninou přikryjeme a vložíme do trouby, předem vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Když začne maso měknout, sundáme pokličku a pečeme, podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Upečené maso má mít kůrčičku jako moravští vrabci.