Srnčí játra smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 300 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Kapie
  • 900 g Játra srnčí
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 20 ml Omáčka k masu ďábelská
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 229.2 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 3498.3 mg
  • Vitamín A 3498.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná srnčí játra nakrájíme na menší hranolky, oloupanou cibuli na plátky a rozebereme na kroužky, kapii zbavíme jádřince a nakrájíme na slabé proužky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme kroužky cibule, lehce zpěníme, přidáme játra, osmahneme, když pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk. Osolíme, opepříme, přidáme kapii, orestujeme, podlijeme troškou vody, zakápneme ďábelskou omáčkou, promícháme, provaříme a odstavíme. Játra rozdělíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu