Pečená kachna se zelím a bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1923 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 142 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1197.2 mg
- Vláknina 21318.4 mg
- Vitamín A 21318.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den před pečením kachnu potřeme solí a kmínem. Kachnu druhý den dáme do pekáče, lehce podlijeme vodou a pečeme 4 hodiny při 140°C.
-
2
Během pečení připravíme zelí. Hlávku nakrájíme na proužky. Na kachním sádle (můžeme využít výpeček z kachny) opečeme cibulku nakrájenou nadrobno. K cibulce přidáme zelí, kmín, pepř, sůl a cukr dle vlastní chuti. Podusíme doměkka, zahustíme octem, moukou a dáme stranou.
-
3
Brambory uvaříme ve slupce doměkka v osolené vodě. Měkké brambory oloupeme, nakrájíme a přidáme jako přílohu ke kachně a zelí.