Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest bílý
  • 1.4 g Máslo čerstvé
  • 10 g Šunka dušená
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 132 mg
  • Draslík 663.1 mg
  • Vláknina 3389.8 mg
  • Vitamín A 3389.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.

  • 4

    V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.

  • 5

    Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Komentáře k receptu