Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy
Suroviny
- 450 g Jelení maso
- 450 g Srnčí maso
- 100 g Vepřový bok uzený
- 200 g Cibule
- 80 g Sádlo škvařené
- 150 g Celer bulvový
- 800 g Hovězí vývar základní
- 25 g Paprika mletá sladká
- 3 g Jalovec
- 3 g Nové koření mleté
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 50 g Kečup ostrý
- 200 g Paprika sterilovaná
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 300 g Chléb konzumní
- 300 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1662 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 925.6 mg
- Vláknina 6382.7 mg
- Vitamín A 6382.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.